По интересен и вълнуващ начин отбелязаха Деня на жената учениците от специалност „Изпълнител на термални процедури“ в ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“. Те поканиха на празника някои от първите дами в града и усмихнаха деня им със специално отношение и грижа.

Поканени на организираното от учениците събитие бяха инж. Розалия Личева – началник на РУО – Велико Търново, г-жа Пенка Игнатова – директор на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ към Община Велико Търново, г-жа Росица Димитрова – директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ към Община Велико Търново, доц. д-р Весела Иванчева – директор на Филиал Велико Търново към МУ – Варна, гл. ас. Даниела Тасева – зам. директор на Филиал Велико Търново към МУ – Варна, г-жа Юлия Величкова – старши експерт по професионално образование и обучение в РУО Велико Търново, г-жа Валя Янкова – директор на ОУ „Христо Ботев“ и г-жа Олга Петкова – зам. директор на ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“. Дамите получиха предварително специално изготвени покани. Това им позволи да съобразят ангажиментите си за празничния ден и да се впишат в работния график на Студиото по Терапия и рехабилитация в гимназията. Отзовалите се на поканата имаха възможност да изберат някоя от следните процедури, за които дванадесетокласниците се бяха подготвили предварително – Нежни ръце (парафинова терапия и масаж на ръце); Сияйно лице (Д`Арсонвал, хидратираща маска и масаж на лице); Уморени крака (противооточен масаж и компрес с криогел за краката); Бягство от стреса (релаксиращ масаж на гръб).

Необичайният осмомартенски подарък много хареса на дамите и учениците се ангажираха в най-скоро време да организират отново подобно събитие. Гостите бяха впечатлени от топлото посрещане и професионалната работа на учениците от специалността „Изпълнител на термални процедури“. Благодариха от сърце за поканата и пожелаха успешно завършване и бъдеща реализация на зрелостниците.

Категории: Новини