Приказките „Болен здрав носи“ и „Сливи за смет“ четоха и анализираха ученици от 10 А клас с децата от ДГ „Пролет“. А те с внимание и радост слушаха каките и батковците, които се постараха с артистизъм да поднесат приказните сюжети. Последва разговор за любимите на децата герои и заглавията на най-четените от родителите, баби, дядовци, по-големи братя и сестри, приказки.

Десетокласниците обясниха на малчуганите, че в Хуманитарната гимназия изучават журналистика, учат се да снимат, да бъдат оператори, да монтират и да излъчват своите новини, репортажи и интервюта. Децата се надпреварварваха да отговарят пред микрофона на ученическата Тийн ТВ, а анкетата показа, че най-любими са им приказките за животни, но им харесват и вълшебните.

Накрая имаше време за запознанства и прегръдки. Дечицата от групите с имена на цветя поканиха учениците за нова среща, защото обичат приказките, а някои от тях вече знаят и буквите.

Съвместната проява между ДГ „Пролет“ и ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ е част от Месеца на четенето, който този април се провежда под наслов „Четем заедно“, инициирана от Регионалното управление на образованието

Категории: Новини