РУО – Велико Търново отличи репортерите на училищната телевизия на Профилираната хуманитарна гимназия Тийн ТВ Габриела Йорданова от 9 А клас и Преслав Минков от 12 А за създадения от тях училищен подкаст. Първият епизод е с журналиста от телевизия Видеосат Мирослав Дечев. С видео репортажа двамата гимназисти участваха в Месеца на кариерното ориентиране, който РУО организира за пета година.

Учениците от област Велико Търново се състезаваха в три категории. Най-малките ученици показаха креативност и въображение в категорията „Професията, за която мечтая“ с макети на 54 професии, към които проявяват интерес ученици от началния курс от 29 училища в областта. Във втората категория „Кариерен лексикон“ са участвали 23 училища от областта, като са подготвили 28 лексикона на хартиен и 8 лексикона на електронен носител. В трета категория „Подкаст“ са се включили 13 училища, които представят 44 личности.

Изложбата с изключително атрактивните макети, лексикони и визуални инсталации на учениците е подредена в сградата на Регионалния инспекторат по образование във Велико Търново.

Пред камерата на Тийн ТВ на въпросите на репортерите отговори началникът на РУО – Велико Търново инж. Розалия Личева.

Категории: Новини