Габриела Йорданова от 9-А клас и Кристиян Димитров от 10-Б клас от Профилираната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ рецитираха емблематични поетични творби на великотърновския поет Радко Радков. Гимназистите участваха в организираната от читалище „Надежда 1869“ среща разговор на тема „Спомен за поета Радко Радков“. Литературното събитие се проведе по повод 84-та годишнина от рождението на Радко Радков. Експониран беше и бюст на големия великотърновски поет, изработен от скулптора Искрен Арабаджиев.

Срещата с десетките граждани, дошли в читалището да почетат паметта на Радко Радков, продължи с дискусия, в която спомени разказваха Владимир Шумелов, проф. Николай Даскалов, проф. Димитър Кенанов, Ярмила Даскалова, а участие взеха и проф. Петко Петков, Калина Иванова, Иван Александров и десетки великотърновци.

ПХГ „Св. св. Кирил и Методий“ благодари на ръководството на МДТ „Константин Кисимов“ за театралните дрехи и реквизит, с които учениците представиха поетичните творби на Радко Радков.

Категории: Новини