Учениците от Профилираната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ дариха 976,44 лв, събрани от коледния им базар, на Частното средно училище „Димитър Екимов“ в село Русаля. На благотворителния базар на Хуманитарната гимназия, който продължи една седмица, имаше сладки и солени вкусотии, изработени от учениците, както и коледни сувенири, украси и картички. Продуктите се харесаха на всички, а коледният дух не секваше през цялото време. Учениците от Профилираната Хуманитарна гимназия не само се забавляваха, но и събраха пари за изключително благородна кауза.

„Искам да благодаря от все сърце на учениците и учителите от Хуманитарната гимназия, които за пореден път се сещат за нас и явно ни обичат!“, казва с усмивка Анимари, управителката на ЧОУ „Димитър Екимов“. Анимари Димитрова и партньорът ѝ Златко Златков създават училището през 2014 г. с помощта на Сдружение „Русаля“. Оттогава те са движещата сила на институцията, която към момента приютява 26 ученици между 5 и 14 години. А онези 10 ученици, които вече са завършили 7. клас там, сега се обучават на различни места из България в направления, които са им любими. Има ученици в Пловдив, Велико Търново, Габрово, Трявна, Кунино. „Имаме деца на много места и от много места“, казва Анимари.

Училището е с пансион, който настанява ученици от цяла България. Работи от началото на септември до средата на юли, а краят на учебната година зависи от възможността на училището да заведе децата на ваканция през лятото. За това помагат много дарители с добри сърца. Анимари обяснява, че училището се издържа изцяло от дарения. Всяка потребност на децата – от всекидневна закуска, обед и вечеря до ваканции – зависи от добрите хора, които помагат на ЧОУ „Димитър Екимов“.

Анимари Димитрова благодари за дарението и покани учениците от гимназията да посетят гостоприемния център на сбъднатите мечти – Частното средно училище „Димитър Екимов“ в село Русаля.

Категории: Новини