Ученици от различните класове на специалност „Терапия и рехабилитация“, водени от своя преподавател г-жа Анелия Козлева, взеха участие в Образователни игри със състезателен характер „Ние знаем как да бъдем здрави“. Проявата се провежда за девета поредна година и е посветена на Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик с наркотици – 26 юни. Организира се от РЗИ – Велико Търново, в партньорство с Превантивно-информационен център по наркомании, Местната комисия за борба с трафика на хора и Местната комисия за борба с противообществените прояви към Община Велико Търново.

В състезанието взеха участие отбори по двама ученици на възраст между 14 и 18 години от почти всички Великотърновски училища. Те демонстрираха знания за здравословния начин на живот, като се състезаваха по темите: наркотици, алкохол, тютюнопушене и сексуално здраве.  Представянето на двата отбора от Профилирана хуманитарна гимназия беше повече от достойно. Нели Иванова от 9 Б клас и Васил Димитров от 8 Б клас заеха второ място, а Ивона Цвяткова от 8 Б клас и Кристиян Димитров от 10 Б клас се наредиха на четвъртото място.

Благодарим на организаторите за предоставената ни възможност и поздравяваме участниците от ПХГ за отличното представяне! Пожелаваме им със същото желание и ентусиазъм да се впускат във всяко следващо  предизвикателство!

Категории: Новини